2024-05-02 21:53

PUTIN continuă RĂZBOIUL și mobilizează alți 500.000 de recruți

 |  10:35
PUTIN continuă RĂZBOIUL și mobilizează alți 500.000 de recruți

Rusia ar urma să mobilizeze alți 500.000 de recruţi în perioada imediat următoare, în plus faţă de cei 300.000 chemaţi în octombrie. Acest aspect denotă faptul că Vladimir Putin nu are intenţia de a pune capăt războiului, scrie publicația The Guardian, citată de News.ro.

Vadim Skibiţki, adjunctul şefului spionajului militar ucrainean, a afirmat că Ucraina crede că recruţii ar fi o parte a unui şir de ofensive ruseşti din primăvară şi vară, în estul şi sudul ţării.

Rusia a negat că pregăteşte un al doilea val de mobilizare, Putin spunând luna trecută că ”nu are rost” să vorbească despre o nouă chemare la arme, susţinând că doar jumătate dintre cei mobilizaţi deja au fost trimişi în Ucraina. Totuși, oficialii ruşi, între care şi Putin, au negat anterior planurile de a ordona o mobilizare, înainte de a declara, în septembrie, ”mobilizarea parţială”.

Skibițki a spus că Ucraina se aşteaptă ca acest val de mobilizare să fie anunţat în 15 ianuarie, după perioada sărbătorilor de iarnă din Rusia. ”Ei pun accentul pe numărul oamenilor şi al echipamentelor şi sper să ne copleşească”, a arătat el.

”Dacă Rusia pierde de data asta, atunci Putin se va prăbuşi”, a afirmat Skibiţki, descriind următoarele şase-opt luni ca ultima forţare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE