2024-04-30 13:26

PROTESTE masive în Germania. Oamenii sunt nemulțumiți de creșterea prețurilor

 |  18:46
PROTESTE masive în Germania. Oamenii sunt nemulțumiți de creșterea prețurilor

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în șase orașe din Germania, sâmbătă, pentru a cere o distribuire mai justă a fondurilor guvernamentale astfel încât să facă față creșterii prețurilor la energie și a costurilor de trai, dar și pentru a solicita accelerarea tranziției verzi, transmite Reuters.

Manifestațiile s-au desfășurat la Berlin, Dusseldorf, Hannover, Stuttgart, Dresda și Frankfurt pe Main, iar demonstranții au afișat pancarte cu revendicări diverse, de la reducerea inflației și până la sporirea subvențiilor în energie pentru grupurile vulnerabile.

Au participat în jur de 24.000 de persoane, susține Greenpeace, unul dintre organizatorii manifestațiilor. Poliția spune că la Berlin au ieșit în stradă circa 1.800 de protestatari.

Parlamentul german a probat vineri pachetul guvernamental de ajutor de 200 de miliarde de euro, inițiativă menită să apere companiile și gospodăriile de impactul prețurilor tot mai mari la energie.

În septembrie, inflația din Germania a ajuns la 10,9% și a atins astfel cel mai înalt nivel din ultimii peste 25 de ani, o situație alimentată de costurile în creștere ale energiei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE