2024-04-26 07:55

PREMIERĂ în Scoția: noul prim-ministru are 37 de ani și este musulman

 |  21:03
PREMIERĂ în Scoția: noul prim-ministru are 37 de ani și este musulman

Noul lider al Partidului Național Scoțian, Humza Yousaf, a fost votat astăzi în funcția de prim-ministru al Scoției. Yousaf este cel mai tânăr premier din istoria Scoției, are 37 de ani dar și prima persoană care provine dintr-o minoritate etnică și primul musulman care ajunge în fruntea guvernului scoțian.

Yousaf, în vârstă de 37 de ani, a devenit cel mai tânăr prim-ministru al Scoției, primul musulman care ajunge în această poziție și primul premier care provine dintr-o minoritate etnică.

El s-a născut în 1985, în Scoția, dintr-un tată pakistanez și o mamă kenyană. Humza Yousaf a fost consilier parlamentar și în 2012 a devenit primul ministru musulman din Scoția. În 2016, în timp ce era ministru al transporturilor, Yousaf a fost prins de poliție conducând mașina unui prieten fără a avea asigurare.

Yousaf a afirmat atunci că a fost o „greșeală onestă și jenantă” și a fost amendat de polițiști cu 300 de lire. Fostul premier și fostul președinte al PNS, Nicola Sturgeon, a demisionat în mod oficial în fața regelui, marți dimineață, după ce și-a anunțat intenția de a renunța la funcția din fruntea Guvernului scoțian, luna trecută, după mai mult de opt ani în funcție, potrivit Mediafax.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE