2020-10-21 22:21

Povestea unui rus care se crede noul Iisus Hristos. Ce a pățit bărbatul

 |  18:52
Povestea unui rus care se crede noul Iisus Hristos. Ce a pățit bărbatul

Gurul unei secte din Siberia, Vissarion, care conducea de trei decenii destinele a mii de adepţi ce vedeau în el reîncarnarea lui Iisus Hristos, lucru pe care chiar el îl susținea, a fost arestat marţi de forţele speciale ruse.

Fondată în 1991 de Vissarion, pe numele adevărat Serghei Torop, fost angajat al Ministerului de Interne, secta „Biserica Ultimului Testament” s-a instalat într-o aşezare construită în pădure de adepţii săi, în districtul Kurgan din regiunea siberiană Krasnoiarsk.

Vissarion şi doi dintre apropiaţii lui, Vadim Redkin şi Vladimir Vedernikov, au fost arestaţi marţi, a anunţat Comitetul de anchetă rus, după o operaţiune comună a FSB (Serviciul Federal de Securitate, ex-KGB) şi Ministerului de Interne.

Cei trei sunt acuzaţi că s-au folosit de sectă pentru a extorca sume de bani de la discipolii lor şi că au exercitat asupra acestora „violenţe psihologice”, provocându-le „daune grave sănătăţii”.

Într-o înregistrare video difuzată de autorităţi, suspecţii sunt conduşi, încadraţi de bărbaţi cu cagule şi uniforme de camuflaj, la bordul unui elicopter.

Vissarion şi-a strâns miile de adepţi într-o zonă izolată din Siberia pentru a crea un fel de Arcă a lui Noe, care să salveze omenirea de un cataclism pe care omul este pe cale să-l provoace, potrivit Agerpres.

„Biserica Ultimului Testament” nu trăia însă complet ruptă de lume, primind în mod regulat vizite ale presei. Vissarion îşi crease o anumită notorietate în Rusia, iar unii dintre adepţii săi veneau din Europa Occidentală. Discipolii lui Vissarion, care duc un trai autosuficient, spun că trăiesc în comuniune cu natura şi refuză carnea, alcoolul şi tutunul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-22

In legatura cu acest articol...

HALUCINANT: Un bărbat a violat un copil de șase ani. Motivul pentru care a fost IERTAT de judecători

Traian Băsescu, acuzații fără precedent: ”Un prost și un partid JEGOS!”. Cine l-a înfuriat pe fostul președinte

Premierul Orban a RĂBUFNIT după deciziile Parlamentului: ”E un măr OTRĂVIT oferit de o majoritate toxică”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE