2024-05-19 04:52

Portugalia, Spania şi Franţa, afectate de grave INCENDII de vegetație

 |  16:12
Portugalia, Spania şi Franţa, afectate de grave INCENDII de vegetație

Mii de pompieri se luptă cu incendiile din Portugalia, Spania şi sud-vestul Franţei, în contextul unui val de căldură care nu dă semne de atenuare.

În nordul Portugaliei, un pilot a murit când avionul său cu apă s-a prăbuşit în zona Foz Coa, în apropiere de graniţa cu Spania, relatează BBC, citat de News.ro.

Pilotul portughez care a murit zbura singur într-o aeronovavă amfibie de tip Fire Boss.

Incendiile fac ravagii în regiunea Gironde din Franţa, unde au fost evacuate peste 12.000 de persoane.

În sudul Spaniei, lângă Costa del Sol, aproximativ 2.300 de persoane au fost nevoite să fugă din calea unui incendiu care s-a extins pe dealurile Mijas.

Alte părţi ale Mediteranei sunt şi ele afectate. În Italia, guvernul a declarat stare de urgenţă în Valea Po, unde cel mai lung fluviu al ţării a secat.

În Grecia, pompierii se luptă cu incendiile în zona Feriza, la aproximativ 50 km sud-est de Atena, şi lângă Rethymno, pe coasta de nord a Cretei. Şapte sate au fost evacuate în apropiere de Rethymno.

În nordul Marocului, mai multe sate au fost evacuate, deoarece incendiile au cuprins provinciile Larache, Ouezzane, Taza şi Tetouan. Un sat a fost distrus în totalitate în zona Ksar El Kebir şi cel puţin o persoană a murit într-un incendiu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE