2024-05-19 13:37

Platforma Netflix, investigată în Rusia pentru propagandă gay

 |  17:45
Platforma Netflix, investigată în Rusia pentru propagandă gay

Rusia investighează Netflix după ce comisarul său public pentru protecţia familiei a acuzat compania de streaming că a încălcat legea rusă cu privire la “propaganda gay”, scrie cotidianul Vedomosti, relatează Reuters.

Comisarul rus Olga Baranets a reclamat la Ministerul de Interne că Netflix încalcă o lege din 2013 care interzice răspândirea de “propagandă privind relaţiile sexuale netradiţionale” în rândul ruşilor cu vârsta sub 18 ani atunci când difuzează seriale cu tematică LGBT, etichetate 16+.

Plângerea este analizată de departamentul din Moscova al Ministerului de Interne, scrie Vedomosti citând o sursă sub rezerva anonimatului.

Netflix a refuzat să comenteze. Compania americană este pasibilă de o amendă de până la 1 milion de ruble (13.400 de dolari) sau suspendarea temporară a serviciului său dacă se constată că a încălcat legea, a mai spus Vedomosti.

Legislaţia rusă a fost condamnată de grupuri pentru apărarea drepturilor omului.

În 2017, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că legislaţia rusă privind propaganda gay a încălcat regulile tratatelor europene, dreptul la libertatea de exprimare şi discriminează comunitatea LGBT - o decizie considerată nedreaptă de Moscova.

Sursa: Agerpres


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE