2024-05-19 11:31

OMS Europa îndeamnă la o protejare sporită împotriva COVID a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani

 |  13:54
OMS Europa îndeamnă la o protejare sporită împotriva COVID a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani

Organizaţia Mondială a Sănătăţii îndeamnă la o mai bună protejare a copiilor cu vârsta cuprinsă între patru şi 15 ani - cea mai afectată categorie de vârstă în prezent de pandemia de Covid.

Pentru a evita din nou închiderea şcolilor, OMS Europa îndeamnă la o consolidare a testelor covid-19 în unitățile de învățământ şi la luarea în calcul a vaccinării copiilor şcolarizaţi.

”Folosirea măştii de protecţie şi ventilarea, dar şi teste regulate ar trebui să fie norma în toate şcolile primare, iar vaccinarea copiilor ar trebui să fie discutată şi luată în calcul la nivel naţional, în vederea protejării elevilor”, subliniază într-o confernţă de presă online directorul OMS Europa Hans Kluge.

Numărul cazurilor de Covid-19 se află în creştere, în prezent, în toate categoriile de vârstă, însă ”cel mai mare nivel observat în prezent este la categoria de vârstă 5-14 ani”, scrie News.ro.

”Nu este un lucru rar, în prezent, să observăm niveluri ale incidenţei de două trei ori mai mari în rândul copiilor mici decât în populaţia totală”, subliniază Kluge.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE