2024-05-06 21:06

OMS: Coronavirusul rămâne o URGENȚĂ de sănătate la nivel global

 |  19:56
OMS: Coronavirusul rămâne o URGENȚĂ de sănătate la nivel global

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că infecțiile cu noul coronavirus rămân o urgenţă de sănătate la nivel global, la aproape doi ani şi jumătate de pandemie.

Comitetul de Urgenţă al OMS anunță că numărul în creştere al cazurilor de infectare, evoluţia virală în desfăşurare şi presiunea exercitată asupra sistemelor sanitare din mai multe ţări arată că această situaţie a rămas o urgenţă, scrie Agerpres. Numărul de cazuri raportate către OMS a crescut cu 30% în ultimele două săptămâni, însă comitetul a punctat de asemenea că imunitatea crescută a populaţiei, pe care o corelează în cea mai mare parte cu programele de vaccinare, a dus la o "decuplare" a cazurilor de COVID-19 de spitalizări şi decese.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus este de părere că pandemia de COVID-19 "este departe de a se termina": "Pe măsură ce spitalizările şi transmiterea COVID-19 cresc, guvernele trebuie să implementeze măsuri încercate şi testate, cum ar fi purtarea măştilor, ventilaţie îmbunătăţită şi protocoale de testare şi tratament".

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE