2024-04-26 06:40

Norvegia este prima țară care interzice complet defrișările și boicotează lemnul provenit din pădurea tropicală

 |  10:38
Norvegia este prima țară care interzice complet defrișările și boicotează lemnul provenit din pădurea tropicală

Copacii care cresc în pădurile tropicale tropicale reprezintă mai mult de un sfert din toți copacii din lume. Cu toate acestea distrugerea pădurii tropicale continuă în ritm accelerat în ultimii 30 de ani. În întreaga lume, o pădure de dimensiunile a treizeci de terenuri de fotbal dispare în fiecare minut.

Numai în martie 2020, aproximativ 645.000 de hectare de pădure au fost distruse, ceea ce echivalează cu suprafața a peste 900.000 de terenuri de fotbal. Pe lângă distrugerea biodiversității și a habitatelor animale, defrișările forțează și mijloacele de trai ale populațiilor indigene. Norvegia este prima țară din lume care interzice complet defrișările.

 

Dezastrul defrișărilor începe în coșul nostru de cumpărături

 

Distrugerea pădurii tropicale începe cu cele mai simple cumpărături de la market. Fie că este vorba de batoane de ciocolată sau fripturi: pentru a satisface cererea globală de ulei de palmier, carne de vită, cacao și alte produse, pădurile lumii sunt tăiate în mod constant. Norvegia luptă împotriva distrugerii ecologice și interzice defrișările.

Prin definiție, despădurirea este actul de a îndepărta suprafețe mari de copaci. Nils Hermann Ranum de la Norwegian Rainforest Foundation a declarat într-un comunicat:

"Aceasta este o victorie importantă în lupta pentru protejarea pădurii tropicale. În ultimii ani, multe companii au promis să nu mai cumpere bunuri legate de distrugerea pădurii tropicale. Până în prezent, guvernul nu a făcut promisiuni similare. Prin urmare, este extrem de pozitiv faptul că guvernul norvegian urmează acum exemplul și face aceeași cerere în achizițiile publice. "

 

Conform statisticilor Națiunilor Unite, producția de ulei de palmier, soia, carne de vită și cherestea reprezintă aproximativ 40% din defrișările totale ale pădurii tropicale. Prin urmare, Norvegia și-a asumat un alt angajament de a găsi o modalitate de a furniza aceste produse într-un mod care are un impact redus sau deloc asupra ecosistemului.

Abordarea norvegiană merită ca alte țări să urmeze exemplul. Potrivit Fundației Norvegiene a Pădurilor Tropicale, Norvegia interzice defrișările, deci este prima țară din lume angajată să atingă obiectivul ONU de „defrișare zero”. Drept urmare, Norvegia a interzis complet despăduririle pădurilor tropicale. „Această mișcare ar trebui să fie urmată și de către  alte țări și să adopte legi similare de defrișare zero.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE