2024-05-03 18:14

New York City impune CARANTINAREA călătorilor din străinătate, din cauza noii tulpini a coronavirusului

 |  08:00
 New York City impune CARANTINAREA călătorilor din străinătate, din cauza noii tulpini a coronavirusului

Autoritățile din New York City au decis, miercuri, obligativitatea de intrare în carantină a călătorilor din străinătate, pentru a proteja oraşul de noua tulpină de Covid-19 din Marea Britanie, în timp ce lucrătorii din sectoarele esenţiale, cum sunt paramedicii, au început să fie vaccinaţi, relatează Reuters, preluată de News.ro.

Primarul Bill de Blasio a declarat reporterilor că toţi călătorii internaţionali care vin în New York vor începe să primească un ordin de intrare în carantină din partea primăriei, livrat prin poştă la locuinţe şi hoteluri, şi că ofiţerii biroului şerifului din oraş vor vizita călătorii din Marea Britanie.

Toţi călătorii internaţionali trebuie să furnizeze informaţiile de contact la sosirea în oraş, iar cei descoperiţi că încalcă ordinele de carantină ar putea fi amendaţi cu 1.000 de dolari pe zi, a spus de Blasio.

”Va avea loc o monitorizare, o vizită directă la domiciliu sau o vizită la hotel, a unui ofiţer, pentru a confirma că se respectă carantina”, a spus de Blasio.

Precauţia mai mare în New York City, care este un centru global de călătorii, vine în timp ce zeci de ţări şi-au închis frontierele pentru călătorii din Marea Britanie, iar guvernatorul New York-ului Andrew Cuomo a cerut companiilor aeriene să verifice călătorii britanici pentru COVID-19, după descoperirea unei noi tulpini a coronavirusului, mult mai contagioasă.

Vaccinările au început în New York City pe 14 decembrie, fiind vaccinat un prim grup de lucrători din domeniul sănătăţii.

Aproape 30.000 de vaccinări împotriva Covid-19 au fost administrate miercuri în New York, potrivit departamentului de sănătate al oraşului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE