2024-05-06 01:37

Nemulțumiri la Londra. Mai mulți miniștri și-au dat DEMISIA din Guvern

 |  22:06
Nemulțumiri la Londra. Mai mulți miniștri și-au dat DEMISIA din Guvern

Demisiile se țin lanț la Londra și vin chiar în ziua în care Liz Truss, ministru de Externe în Cabinetul lui Boris Johnson, a preluat funcția executivă după ce a câștigat șefia Partidului Conservator. Dominic Raab a anunţat, marţi, pe Twitter, că nu va face parte din cabinetul noului premier, Raab părăsind, astfel, postul de ministru al Justiţiei şi pe cel de vicepremier. Nici Grant Shapps nu va mai continua ca ministru al Transporturilor, iar Steve Barclay, ministru al Sănătăţii, a renunțat și el la portofoliul deținut.

Din tweet-ul său nu este clar dacă Dominic Raab a demisionat sau a fost demis.

Nici Grant Shapps nu va mai fi ministru al Transporturilor, el fiind un susţinător al lui Rishi Sunak în timpul campaniei pentru funcția de conducere a Partidului Conservator.

Şi Steve Barclay, ministru al Sănătăţii, a părăsit Cabinetul Truss, el fiind, de asemenea, un susţinător al lui Rishi Sunak.

Cei trei vor reveni la funcţiile de parlamentari.

Cu o zi în urmă, o decizie similară a luat și ministrului de Interne Priti Patel. "Este decizia mea de a continua serviciul meu public pentru ţară şi pentru circumscripţia Withman în calitate de \"backbencher\" (membru al Parlamentului britanic ce nu ocupă nicio funcţie guvernamentală), după ce Liz va prelua oficial funcţia de premier şi un nou ministru de interne va fi numit", a afirmat Priti Patel, într-o postare pe Twitter.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE