2022-05-25 15:18

NATO îl amenință pe Putin: "Va PLĂTI un preț mare dacă va alege calea violenței în Ucraina"

 |  20:53
NATO îl amenință pe Putin: "Va PLĂTI un preț mare dacă va alege calea violenței în Ucraina"

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a transmis marți un mesaj tranșant Moscovei, pe fondul temerilor privind o invazie rusești în Ucraina. "Dacă va decide încă o dată să folosească forța împotriva Ucrainei, va trebui să plătească un preț mare cu sancțiuni economice, financiare și politice”, a anunțat șeful Alianței Nord-Atlantice.

„Azi am invitat Rusia și toți aliații NATO să participe la o serie de reuniuni ale Consiliului NATO-Rusia în viitorul apropiat”, a declarat el, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Secretarul general al NATO a invitat Moscova și partenerii din Alianță la discuții suplimentare cu privire la Ucraina, pe fondul temerilor privind o invazie a acestei țări de către Rusia.

Aceste discuții vor avea ca scop „să abordeze preocupările noastre, dar și să asculte preocupările Rusiei” și să „găsească o cale de urmat pentru a preveni orice atac militar asupra Ucrainei”.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a cerut din nou marți răspunsuri din partea occidentalilor la cererile Moscovei privind neextinderea NATO. În opinia sa aceasta este o condiție prealabilă pentru reluarea negocierilor privind Ucraina.

Întâlnirea de săptămâna trecută a consiliului NATO-Rusia s-a încheiat cu o constatare a diferențelor profunde între Aliați și Moscova privind securitatea în Europa.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE