2024-05-02 15:59

NATO a activat planul de APĂRARE și trimite trupe suplimentare în estul Europei

 |  13:56
NATO a activat planul de APĂRARE și trimite trupe suplimentare în estul Europei

Condamnând Rusia pentru că folosește forța pentru a ”rescrie istoria”, Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO, a anunțat că a fost activat planul de apărare și a fost convocat un Summit NATO de urgență în cursul zilei de vineri.

”Ce a făcut Rusia reprezintă  o invazie sângeroasă planificată de mult timp în ciuda dezmințirilor. Rusia poartă întreaga responsabilitate pentru viețile pierdute și folosește forța pentru a încerca să rescrie istoria” a transmis șeful NATO.

În același timp, pentru a evidenția mobilizarea Alianței în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, Stoltenberg a mai anunțat deplasarea unor trupe suplimentare pe Flancul Estic al Europei.

”Am decis să activăm planul de apărare. Am convocat un summit virtual al liderilor NATO mâine. Acesta e noul normal pentru securitatea noastră: pacea nu poate fi luată drept garantată. 

În următoarele zile și săptămâni, ne vom spori prezența militară pe Flancul Estic. NATO a decis azi să ne activăm planurile defensive, care ne permite să avansăm trupe defensive unde e nevoie. Aliații au plasat deja mii de trupe în estul NATO. Toate arată că angajamentul nostru pentru Articolul 5 – apărarea colectivă  – e de neclintit” a subliniat șeful NATO.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE