2024-05-04 03:11

Moscova INTERZICE accesul lui Boris Johnson și a altor membri ai Guvernului în Rusia

 |  18:47
Moscova INTERZICE accesul lui Boris Johnson și a altor membri ai Guvernului în Rusia

Regimul de la Kremlin răspunde la sancțiunile impuse de occident cu interdicții. Sâmbătă, Ministrul de Externe al Rusiei a anunțat că premierul Boris Johnson şi alţi membri ai guvernului britanic nu mai au voie să intre pe teritoriul rusesc.

Lista diplomaților cu interdicție o cuprinde și pe Liz Truss secretarul de externe, pe secretarul apărării Ben Wallace şi alți 10 politicieni şi membri ai guvernului britanic, relatează Reuters.

Într-un comunicat de presă, Ministerul rus al Afacerilor Externe a scris că a impus restricția oficialilor guvernamentali „din cauza acțiunilor ostile fără precedent pe care le-a luat guvernului britanic împotriva Rusiei, în special, în impunerea de sancțiuni împotriva oficialilor de vârf ai Federației Ruse.

Măsură a fost instituită la două zile după ce Marea Britanie a înghețat bunuri de până la 10 miliarde de lire sterline ale oligarhilor ruși.

Premierul britanic a făcut o vizită neanunțat în Ucraina, în urmă cu o săptămână. Prim-ministrul a călătorit în țara devastată de război pentru a se întâlni cu președintele Zelenskii în persoană, „într-o demonstrație de solidaritate cu poporul ucrainean. Vor discuta despre sprijinul pe termen lung al Marii Britanii pentru Ucraina, iar premierul va stabili un nou pachet de ajutor financiar și militar”, a spus purtătorul de cuvânt.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-04-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE