2024-05-04 21:12

Ministrul rus de externe: Kievul a refuzat să negocieze, A AMÂNAT pentru sâmbătă

 |  23:14
Ministrul rus de externe: Kievul a refuzat să negocieze, A AMÂNAT pentru sâmbătă

Kievul a refuzat să negocieze, a propus să amâne această problemă până sâmbătă, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

"Partea ucraineană a refuzat să negocieze. Reprezentanții regimului de la Kiev au propus să amâne această problemă până mâine", a spus ea, potrivit Interfax. 

Joi, mai devreme, consilierul prezidențial Mkhailo Podolyak, a declarat că Ucraina vrea pace și este pregătită pentru discuții cu Rusia, inclusiv cu privire la statutul neutru în ceea ce privește NATO. De cealaltă parte, Rusia a transmis că e gata să trimită o delegație la Minsk pentru discuții cu Ucraina.

În prezent, Ucraina nu face parte din NATO sau din Uniunea Europeană, deși dorește să se alăture ambelor, acestu lucru fiind principala problemă a Moscovei.

După ce protestele pro-democrație au răsturnat un președinte ucrainean aliat cu Rusia, în 2014, Moscova a anexat peninsula Crimeea de la Marea Neagră și a continuat să sprijine rebelii care luptau cu trupele guvernamentale în estul țării.

Șapte ani mai târziu, președintele rus Vladimir Putin a invadat Ucraina din aer, mare și uscat joi, iar trupele sale înaintau vineri spre capitala Kiev.

foto: Kanal D


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-26



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE