2024-05-02 16:34

Ministrul de Externe rus sfidează întreaga lume: ”Rusia nu a comis niciun fel de agresiune”

 |  23:12
Ministrul de Externe rus sfidează întreaga lume: ”Rusia nu a comis niciun fel de agresiune”

Ministerul de Externe al Rusiei a încercat să justifice atacul asupra Ucrainei, susținând că țara sa vrea doar să pună capăt ”băii de sânge” care se întâmplă de 8 ani din Donbass, asupra căreia atât Ucraina, cât și Occidentul au închis ochii, scrie Russia Today (RT).

Occidentul a petrecut opt ani ignorând „marea de sânge” din Donbass în timp ce înarma Ucraina, iar acum susține că Moscova este agresorul când a intervenit pentru a pune capăt conflictului, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, conform Protv.

„Rusia nu a comis niciun fel de agresiune”, a insistat Zakharova. „Acest lucru nu a început ieri. Există o mare de sânge care a apărut în ultimii 8 ani”, a adăugat ea.

RT susține că Donețk și Lugansk s-au despărțit de Ucraina în 2014, după ce lovitura de stat susținută de Occident a înlăturat guvernul ales democratic de la Kiev. Zakharova a remarcat că cele două republici autoproclamate au organizat un referendum în urmă cu opt ani, spunând că nu vor să rămână în Ucraina, dar atât Moscova, cât și Occidentul au respins acest lucru.

Întrebată despre declarația președintelui Volodimir Zelenski că Ucraina vrea pacea, Zakharova s-a întrebat de ce Ucraina se înarmează și refuză să negocieze cu Donbasul.

„Dacă Ucraina a vrut pace, de ce a primit toate aceste arme” din toată lumea, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe pentru RT, adăugând: „Era clar că acestea erau arme ofensive. Cu cine se luptau? Poporul lor din sud-estul Ucrainei și au vorbit adesea despre prinderea Crimeei”.

Ani de zile, a spus ea, mass-media occidentală atât de preocupată de drepturile omului în locuri precum Sudanul de Sud și Myanmar a păstrat tăcerea cu privire la toate acestea, ignorând faptul că peste 13.000 de oameni au murit în Donbass - mulți dintre ei civili. În timp ce Rusia le-a oferit ajutor umanitar, Kievul i-a asediat întrerupând comerțul, finanțele și chiar utilitățile.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE