2024-05-04 21:45

Mesajul OMS Europa: "Rămâneți acasă, evitați să vă vizitați rudele. Dacă există reuniuni de familie, purtați mască"

 |  14:50
Mesajul OMS Europa: "Rămâneți acasă, evitați să vă vizitați rudele. Dacă există reuniuni de familie, purtați mască"

OMS Europa le recomandă oamenilor să rămână pe cât posibil acasă și se abțină în a-și vizita rudele în perioada sărbătorilor de Crăciun şi să rămână acasă, indiferent de măsurile dispuse de autoritățile din țările lor, conform Agerpres. Mai mult, în cazul în care totuși au loc reuniuni de familie, ar fi bine ca oamenii să poarte mască de protecție.

"Există o deosebire între ceea ce autorităţile permit să se facă şi ceea ce ar trebui să se facă. Cel mai bine este să rămânem acasă. Trebuie să recunoaştem că, deşi suntem despărţiţi de fiinţele dragi, nu suntem singuri. Să reînviem spiritul colectiv care a existat în timpul crizei: comunicaţi, conectaţi-vă şi ajutaţi", recomandă directorul OMS-Europa, Hans Kluge.

În urmă cu doar câteva zile, tot OMS-Europa a recomandat într-un raport purtarea măştilor la reuniunile familiale de Crăciun, avertizând totodată asupra riscului unui al treilea val al pandemiei în primele luni ale anului 2021: "Reuniunile ar trebui să se ţină în spaţii exterioare şi, dacă este posibil, participanţii să poarte măşti de protecţie şi să menţină distanţarea fizică".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE