2024-04-27 03:41

Medvedev: "Mandatul de ARESTARE pentru Vladimir Putin are valoarea HÂRTIEI IGIENICE"

 |  20:52
Medvedev: "Mandatul de ARESTARE pentru Vladimir Putin are valoarea HÂRTIEI IGIENICE"

Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, s-a alăturat corului reacțiilor de la Moscova care minimalizează importanța mandatului de arestare pentru crime de război emis pe numele lui Vladimir Putin de Curtea Penală Internațională, CPI.

"Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare împotriva lui Vladimir Putin. Nu mai este nevoie să explic unde trebuie folosită această hârtie", a scris Medvedev pe Twitter în limba engleză, terminându-și mesajul cu un emoticon care simbolizează hârtia igienică.

Alte reacții din zona Kremlinului se înscriu în aceeași notă, dar fără emoticoane și trimiteri la hârtia igienică.

Astfel, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a spus că mandatul de arestare emis de CPI nu are nicio valoare juridică, deoarece Rusia nu recunoaște acest tribunal.

"Rusia, la fel ca un anumit număr de țări, nu recunoaște competența acestui tribunal. Prin urmare, din punct de vedere al legii, deciziile acestui tribunal sunt nule și neavenite", a declarat Peskov presei.

Anterior, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a denunțat deciziile "lipsite de sens" şi "insignifiante" ale CPI după anunțul privind emiterea unui mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin, pentru crime de război.

Comisarul rus pentru drepturile copiilor, Maria Lvova-Belova, vizată, alături de Putin, de un mandat de arestare al CPI pentru presupuse deportări de copii ucraineni, a dat asigurări că își va continua munca.

"Este frumos din partea comunității internaționale că apreciază munca noastră de ajutorare a copiilor, faptul că nu îi lăsăm în zonele de operațiuni militare și că îi scoatem de acolo (...) Există sancțiuni din toate țările (...) Însă ne vom continua munca", a afirmat ea, conform agenției de stat RIA Novosti.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-17



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE