2024-05-04 16:08

Marea Britanie, primul PREMIER de culoare din istorie. Cine este Rishi Sunak

 |  16:28
Marea Britanie, primul PREMIER de culoare din istorie. Cine este Rishi Sunak

Rishi Sunak devine cel mai tânăr premier al Marii Britanii în ultimii 200 de ani, după ce competiția electorală s-a încheiat, luni, la nivelul Partidului Conservator din Regatul Unit.

Sunak, în vârstă de 42 de ani, fost ministru de Finanțe, a câștigat competiția după ce contracandidata sa, Penny Mordaunt, ultima rămasă în cursă, a anunțat în ultimul moment că se retrage.

Anterior, fostul premier Boris Johnson a anunțat la rândul său că se retrage.

Presa din Regatul Unit a scris că susținătorii lui Johnson i-au acordat sprijinul lor lui Sunak, potrivit Antena 3.

Candidații din competiția internă a Partidului Conservator pentru desemnarea noului șef al formațiunii și, implicit, a noului prim-ministru, aveau termen până luni, la ora 16 (ora României) să depună dovada sprijinului din partea a cel puțin 100 de parlamentari.

Sunak urma să se adreseze Parlamentului britanic la ora 16:30, ora României.

BBC notează într-un comentariu legat de situația politică de la Londra că  "învinsul din septembrie devine învingătorul din octombrie".

Comentariul face referire la faptul că Rishi Sunak, care a candidat la funcția de premier în urma demisiei lui Boris Johnson, a fost învins de Liz Truss, care a preluat în septembrie șefia guvernului britanic.

Truss a demisionat după 44 de zile, după scandalul declanșat de planul de măsuri fiscale care au bulversat piețele și au determinat o panică a investitorilor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE