2024-05-04 00:05

LIVE VIDEO Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Ceremonii impresionante la Londra

 |  15:54
LIVE VIDEO Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Ceremonii impresionante la Londra

Ceremonii impresionante la Londra. Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au început la 12.44, ora României, și se termină la ora 21.30. Lideri din întreaga lume sunt prezenți la funeraliile Reginei.

UPDATE ORA 19.00: Slujba de la Capela Sf. Gheorghe la care au participat aproximativ 800 de persoane s-a încheiat și, odată cu aceasta, evenimentele publice pentru înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a.

Membrii familiei regale, inclusiv regele Charles al III-lea, au părăsit capela și au mers la Castelul Windsor.

La 21:30(18.30 GMT) în această seară, regele și rudele sale se vor întoarce la capelă pentru înmormântarea Reginei, într-o ceremonie privată.

UPDATE: Sicriul cu rămăşiţele regretatei regine Elisabeta a II-a a Marii Britanii a ajuns luni, după ora locală 15:00 (14:00 GMT), la Castelul Windsor, în a cărui capelă, St. George, va fi înmormântată în cursul serii, alături de soţul său, ducele de Edinburgh, informează EFE.

Sicriul a fost adus la Westminster Abbey unde a avut loc ceremonia religioasă. Regina Elisabeta a II-a a fost botezată la Westminster Abbey, tot aici s-a și căsătorit în 1947 și a fost încoronată în 1953. În aceeași abație a participat la nunți și înmormântări regale, notează BBC.

După imnul interpretat de patru trompetiști a urmat momentul de reculegere de două minute, păstrate în toată Abația și pe teritoriul Marii Britanii.

După slujbă, sicriul Reginei a fost condus în afara Abației Westminster. A început procesiunea spre Wellington Arch, pe străzile Londrei, timp în care celebrul clopot din turnul cu ceas - Big Ben sună la câte un minut. Sunt trase salve de foc din Hyde Park, în fiecare minut. Membrii familiei regale continuă procesiunea în mașini.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-19

GALERIE MEDIA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE