2024-05-06 06:24

LIVE UPDATE Drumul Reginei Elisabeta a II-a către Londra. Sicriul va fi dus la Palatul Buckingham

 |  19:56
LIVE UPDATE Drumul Reginei Elisabeta a II-a către Londra. Sicriul va fi dus la Palatul Buckingham

Regina Elisabeta a II-a a ”pornit” într-o ultimă călătorie. Sicriul cu trupul Majestății Sale este transportat din Scoția către Londra.

UPDATE: Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a ajuns marţi seară la Londra, după cinci zile de la decesul suveranei survenit la castelul Balmoral din Scoţia, relatează AFP. Sicriul regal urmează să fie transportat apoi într-un vehicul mortuar la Buckingham Palace, unde va fi întâmpinat de regele Charles al III-lea şi de alţi membri ai familiei regale, precum şi, în faţa palatului, de o mulţime nerebădătoare să-i prezinte reginei defuncte omagiile înaintea funeraliilor ce vor avea loc luni.

Trupul neînsufleţit al reginei Elisabeta a II-a este în drum spre Londra, la bordul unei aeronave în care se află și Prințesa Anne, singura fiică a suveranei. De la aeroport, unde vor fi prezenţi Regele Charles al IIIl-ea şi membri ai familiei regale, sicriul va fi dus la Palatul Buckingham până miercuri.

Timp de 4 zile, oamenii vor putea aduce un ultim omagiu reginei Elisabeta  a II-a. Foarte mulţi oameni au venit încă de dimineaţă pentru a aştepta sicriul regal care va trece pe bulevardul care face legătura cu Palatul Buckingham. Anunţul că vor avea de aşteptat şi 30 de ore ca să-i aducă un ultim omagiu monarhului nu îi sperie pe oameni.

La funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, vor asista aproximativ 500 de demnitari din întreaga lume, dar nu au fost trimise invitaţii liderilor Rusiei, Belarusului sau Myanmarului, în timp ce Iranul va fi reprezentat doar la nivel de ambasador, au declarat surse de la Palatul Whitehall, relatează Agerpres.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-13

GALERIE MEDIA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE