2024-05-19 12:28

Lider politic din Taiwan recunoaște prezența militară americană în insulă

 |  08:50
Lider politic din Taiwan recunoaște prezența militară americană în insulă

Într-un interviu recent pentru CNN, liderul regional din Taiwan, Tsai Ing-wen, a confirmat pentru prima dată că trupele americane sunt prezente pe insulă în „scopuri de antrenament”. Experții au spus că acest anunț provocator este ca secesioniștii din Taiwan să arate că au primit „protecție” din partea SUA, dar, de fapt, nu există nicio șansă ca ei să scape de pedeapsa Chinei.

Când se iau în considerare determinarea a 1,4 miliarde de chinezi și puterea Chinei continentale, nu există nicio șansă ca „prezența militară americană pe insulă” să schimbe rezoluția chestiunii Taiwanului – ziua apocalipsei pentru secesioniștii din Taiwan și reunificarea Chinei, au spus analiştii continentali. Și pe termen scurt, este posibil ca Armata Populară de Eliberare chineză (PLA) să întreprindă mai multe acțiuni în jurul insulei și chiar să lanseze exerciții cu foc viu, în timp ce mai mulți politicieni secesionisti din Taiwan vor fi incluși pe lista neagră și sancționați. Din 2020, s-a întâmplat de mai multe ori că vor veni din diferite surse că SUA au prezență militară pe insula Taiwan, dar aceasta este prima dată când a fost confirmat de Tsai.

”Tsai și politicienii secesionisti ai autorității Partidului Democrat Progresist (DPP) și alte forțe politice vor plăti în cele din urmă pentru crimele și păcatele lor, inclusiv separarea insulei de țară, trădând națiunea chineză să servească interesele forțelor străine și chiar permițând armatei străine. trupele să pună piciorul pe insulă, răspândind ură împotriva Chinei continentale printre rezidenții din Taiwan, precum și suprimând figurile pro-reunificare din Taiwan”, spune presa guvernamentală de la Beijing.

În ceea ce privește prezența militară a SUA pe insula rebelă, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a declarat recent, într-o conferință de presă, că „ne opunem ferm ca SUA să aibă orice formă de interacțiune oficială și conexiune militară cu insula și ne opunem interferenței SUA în afacerile interne ale Chinei”. Wang a remarcat că mișcările provocatoare ale SUA din ultimii ani au trimis semnale extrem de greșite forțelor secesioniste din Taiwan și au amenințat pacea și stabilitatea regiunii.

„Susținerea secesionismului din Taiwan este o fundătură, susținerea secesionismului din Taiwan este un drum fără întoarcere”, a spus Wang, avertizând că nicio țară sau persoană nu ar trebui să subestimeze determinarea, voința și puterea poporului chinez în protejarea suveranității naționale și a integrității teritoriale. altfel se vor confrunta din nou cu eșecul.

Tan Kefei, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării Naționale, a declarat,  la o conferință de presă lunară, că reunificarea națională a Chinei este tendința istoriei și este o misiune a justiției. ”PLA este în alertă maximă și se asigură că atunci când vine apelul din partea Partidului și a poporului, PLA poate lupta și câștiga oricând.”

Ma Xiaoguang, purtătorul de cuvânt al Biroului pentru afaceri din Taiwan al Consiliului de Stat, a declarat joi că Tsai și autoritatea DPP promovează cu încăpățânare „independența Taiwanului” și răspândesc remarci secesioniste pe scena globală, folosind așa-numita democrație și libertate pentru a-și deghiza încercările greșite de a înșela opinia publică, iar interviul lui Tsai cu CNN a dezvăluit o astfel de încercare.

„Înțelegem că locuitorii  din insulă speră să se alăture activităților internaționale și, pe baza principiului unei singure Chine, am făcut aranjamente adecvate pentru această speranță în trecut, iar acest lucru s-ar putea întâmpla din nou în viitor”, dar „Nu există nicio posibilitate ca secesioniştii din insulă să folosească aşa-numita „participare la evenimente globale pentru a căuta secesionismul”, a spus purtătorul de cuvânt.

Tang Yonghong, director adjunct al Centrului de Cercetare Taiwan de la Universitatea Xiamen, a declarat joi pentru Global Times că Tsai vrea să liniștească oamenii pro-secesionişti din Taiwan cu ideea „protecției SUA”, să încurajeze forțele secesioniste și să transmită un semnal comunității internaționale că SUA sprijină Taiwanul „ca țară” și „consideră Taiwanul un partener al alianței conduse de SUA împotriva Chinei continentale” într-un moment în care SUA joacă „cartea Taiwanului” în competiția strategică cu chinezii continent.

Unii experți politici ai zonei au precizat că SUA se pregătește pentru un alt eșec similar celui din Afganistan sau Irak și ”își vor abandona din nou mandatarii”. ”Cu toate acestea secesioniștii de pe insula Taiwan mai cred că sunt sub protecție, ceea ce este cu adevărat patetic și hilar”, notează oficiosul comunist Global Times.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE