2024-05-19 12:55

Kremlin: Rusia nu va ataca Ucraina, decât dacă este provocată

 |  10:20
Kremlin: Rusia nu va ataca Ucraina, decât dacă este provocată

Rusia nu va ataca Ucraina și nu va duce la îndeplinire planuri „agresive”, a declarat un purtător de cuvânt al Kremlinului pe 23 noiembrie, dar nu a exclus acțiunile militare după analizarea de către Moscova a amenințărilor neliniștitoare de la Kiev. „Rusia nu va ataca pe nimeni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Cu toate acestea, potrivit lui Peskov, Rusia rămâne „profund îngrijorată de acțiunile provocatoare ale forțelor armate ucrainene pe linia de demarcație”, precum și „pregătită pentru posibilitatea unei soluții militare la problema Donbass”

Comentariile lui Peskov vin pe fondul îngrijorării tot mai mari în Occident că Rusia mobilizează forțele pentru a ataca Ucraina. Oficialii serviciilor de informații americane și-au avertizat partenerii europeni cu privire la posibilitatea unei acțiuni militare ruse împotriva Ucrainei. Înaltul oficial al serviciilor de informații militare de la Kiev, la începutul acestei săptămâni, a sugerat, de asemenea, că Rusia se pregătește să atace Ucraina la un moment dat înainte de sfârșitul lunii ianuarie 2022.

 

Liderii americani au avertizat recent că spusele lui Peskov din 23 noiembrie ar putea fi un pretext pentru a justifica un atac militar asupra Ucrainei.

"Nu înțelegem care sunt intențiile președintelui Putin. Dar știm ce s-a întâmplat în trecut", a comentat secretarul de stat american Antony Blinken, pe 20 noiembrie, în timpul unei vizite la Dakar, Senegal. Statele Unite și partenerii săi sunt „foarte îngrijorați de acțiunile militare neobișnuite ale Rusiei”, a mai spus Blinken.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE