2024-05-02 23:08

Joe Biden: „Sunt posturi de știri care folosesc minciuni pentru profit și putere...”

 |  12:00
Joe Biden: „Sunt posturi de știri care folosesc minciuni pentru profit și putere...”

Preşedintele american Joe Biden a atacat, sâmbătă, într-o posibilă avanpremieră a unei teme de campanie prezidenţială din 2024, posturile de ştiri despre care a afirmat că folosesc "minciuni spuse pentru profit şi putere" pentru a stârni ura, în timp ce şi-a însoţit comentariile cu glume acide despre Fox News, relatează Reuters, preluată de News.ro.

La dineul anual al Asociaţiei Corespondenţilor de la Casa Albă, Biden s-a referit la "adevărul îngropat de minciuni", într-o aparentă referire la falsele teorii ale conspiraţiei potrivit cărora victoria sa în alegerile din 2020 ar fi fost rezultatul unei fraude electorale masive.

"Minciuni spuse pentru profit şi putere. Minciuni pentru conspiraţie şi răutate repetate la nesfârşit, menite să genereze un ciclu de furie şi ură şi chiar violenţă", a declarat Biden.

Acest ciclu, a adăugat Biden, a încurajat jurisdicţiile locale să interzică cărţi, iar "statul de drept şi drepturile şi libertăţile noastre să fie înlăturate". Vorbind despre ceea ce a caracterizat drept "o presă extremă", Biden a glumit spunând că, dacă a numit Fox News "onest, corect şi veridic, atunci pot fi dat în judecată pentru defăimare".

Biden a declarat că el şi administraţia sa sunt "aici pentru a trimite un mesaj ţării şi, sincer, întregii lumi. O presă liberă este un pilon...al unei societăţi libere, nu inamicul".

La dineul anual al Asociaţiei Corespondenţilor participă zeci de reporteri care se ocupă de evenimentele de la Casa Albă, alături de numeroşi oficiali guvernamentali. De asemenea, a devenit un eveniment important pentru vedetele din industria divertismentului care se întâlnesc cu elita puterii de la Washington.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-04-30



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE