2024-04-26 14:09

Jens Stoltenberg: ”NATO intenționează să-și mărească stocurile de muniții”

 |  16:53
Jens Stoltenberg: ”NATO intenționează să-și mărească stocurile de muniții”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că „nu există niciun semn” că Vladimir Putin se pregătește pentru pace și că liderul rus încă vrea să controleze Ucraina.

El a refuzat să speculeze cu privire la ceea ce intenționează să facă Moscova pentru a marca aniversarea invaziei sale din 24 februarie, dar spune că „realitatea este că vedem deja începutul” unei noi ofensive rusești în Ucraina.

Vladimir Putin trimite „încă mii și mii de soldați”, acceptând „o rată foarte mare de victime” și suportă „pierderi mari”, doar pune presiune pe ucraineni, spune el, potrivit The Guardian.

„Ceea ce îi lipsește Rusiei în ceea ce privește calitatea, încearcă să compenseze cantitativ”, spune el.

Stoltrenberg a subliniat că este urgent ca Occidentul să furnizeze Ucrainei mai multe arme.

Cu cât Kievul primește mai repede arme, muniție și piese de schimb, combustibil, cu atât mai multe vieți pot fi salvate, a spus Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a vorbit la o conferință de presă înaintea reuniunii de mâine a miniștrilor apărării de la Bruxelles.

„NATO este alături de Ucraina atât timp cât este nevoie”, a adăugat Stoltenberg.

Capacitățile cheie precum muniția și piesele de schimb trebuie să ajungă în Ucraina înainte ca Rusia să poată lua inițiativa pe câmpul de luptă. Viteza va salva vieți.

El spune că NATO intenționează să-și mărească obiectivele pentru stocurile de muniții, care sunt epuizate de războiul din Ucraina. NATO va cere probabil statelor sale membre să îşi creeze stocuri mai mari de muniţii, după consumul din Ucraina, apreciază luni Reuters.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE