2024-05-19 10:59

Italia reduce la patru luni administrarea dozei booster de vaccin anti-covid

 |  17:14
Italia reduce la patru luni administrarea dozei booster de vaccin anti-covid

Pentru a evita răspândirea variantei Omicron, Italia va începe de pe 10 ianuarie să administreze doza booster de vaccin anti-covid la patru luni după încheierea schemei complete de vaccinare din doua doze sau după doza unică în cazul vaccinului Johnson&Johnson, faţă de termenul de şase luni din prezent, informează Agerpres.

În urmă cu nici o săptămână, autoritatea germană în domeniul vaccinării, STIKO, a recomandat scurtarea de la şase la trei luni a intervalului între finalizarea schemei complete de vaccinare anti-covid  şi administrarea dozei booster, potrivit Agerpres.

Totodată, începând din luna februarie 2022, certificatul verde cu două doze de vaccin - obligatoriu în Italia pentru numeroase activităţi, va avea o valabilitate de numai şase luni, fiind astfel nevoie de doza booster odată ce a trecut acest termen.

Situaţia epidemiologică se agravează în Italia, stat în zare muncesc și locuiesc foarte mulți români, în ultima raportare pentru 24 de ore fiind anunţate 24.883 de noi cazuri de COVID-19.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE