2024-04-26 23:50

Israelul se pregătește să reintre în CARANTINĂ

 |  21:27
Israelul se pregătește să reintre în CARANTINĂ

Israelul părea să fi lichidat pandemia de Covid-19 în urmă cu mai multe săptămâni, după o campanie agresivă de vaccinare care a permis ieşirea din carantină a populaţiei. Paradoxal însă, Țara Sfântă se confruntă acum cu o agravare a situaţiei epidemiologice în mai multe regiuni şi se îndreaptă către noi măsuri restrictive.

Bilanţul mediu al cazurilor de Covid a crescut la peste 3.500 în ultima săptămână, din cauza răspândirii variantei Delta a SARS-CoV-2. Această situaţie instabilă urmează să determine autorităţile să impună o nouă carantină - a patra de la începutul epidemiei de Covid-19, scrie News.ro.

Potrivit The Times of Israel, premierul israelian Naftali Bennett le-a spus mai multor colaboratori că este posibilă o carantină în timpul următoarelor sărbători evreieşti - Rosh Hashanah, Yom Kippur şi Sukkot, în septembrie.

„Încercăm să facem totul să nu ajungem acolo, dar dacă ajungem într-o situaţie în care sistemul este tensionat încât să ne temem de prăbuşirea acestuia, nu vom avea de ales”, a avertizat la rândul său directorul general de la Ministerul Sănătăţii, Nachman Ash.

Mai multe măsuri au fost deja impuse în vederea unei opriri a răspândirii virusului, care ar putea întârzia și deschiderea noului an şcolar, în septembrie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE