2024-05-03 00:34

IMAGINILE ZILEI: Ursula von der Leyen și Josep Borrel, printre ruinele și morții din Ucraina. Ce i-au promis lui Zelenski

 |  21:41
IMAGINILE ZILEI: Ursula von der Leyen și Josep Borrel, printre ruinele și morții din Ucraina. Ce i-au promis lui Zelenski

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, au mers la Bucha, orașul de lângă Kiev unde sute de civili au fost uciși de ruși. Ursula von der Leyen i-a promis preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski că instituţia sa va pregăti raportul privind candidatura Ucrainei la UE, relatează Agerpres.

Von der Leyen a spus că moartea civililor din Bucha arată „fața crudă” a armatei președintelui rus Vladimir Putin.

„Aici s-a întâmplat ceva de neimaginat. Am văzut cruzimea armatei lui Putin. Am văzut nepăsarea și cruzimea cu care au invadat acest oraș. Aici, în Bucha, am văzut cum umanitatea noastră este spulberată. Întreaga lume este în doliu alături de oamenii din Bucha. Ei sunt cei care apără frontiera Europei, cei care apără umanitatea și democrația și, de aceea, suntem alături de ei în această luptă”, a spus ea.

Cei doi oficiali au luat de dimineață trenul dintr-un oraş polonez, aflat la 13 kilometri de graniţa cu Ucraina.

„Acesta este un pas important către UE”, i-a spus von der Leyen lui Zelenski în timp ce îi înmâna plicul cu documentul, în cadrul unei conferinţe de presă la palatul prezidenţial din Kiev.

„De aici începe drumul vostru spre UE”, a subliniat lidera europeană, asigurându-l pe Zelenski că examinarea de către Comisie va fi “nu, ca întotdeauna, o chestiune de ani, ci de săptămâni”.

Preşedintele ucrainean a dat asigurări că guvernul său va răspunde „cât mai curând posibil” la întrebările puse de Bruxelles.

Von der Leyen este cel mai important oficial de la Bruxelles care ajunge la Kiev de la începutul războiului. Săptămâna trecută, preşedintele Parlamentului European a vizitat la rândul său capitala Ucrainei, după ce în martie aici au ajuns premierii Poloniei, Sloveniei şi Cehiei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-04-08

GALERIE MEDIA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE