2024-05-19 11:31

Imagini groaznice la granița dintre Polonia și Belarus. Copiii suferă de FOAME și de frig

 |  17:46
Imagini groaznice la granița dintre Polonia și Belarus. Copiii suferă de FOAME și de frig

Un număr de 200 de copii, inclusiv nou-născuți și bebeluși, precum și 600 de femei dintr-un grup de aproximativ 2.000 de migranți suferă în prezent de foame și frig în zona punctului de trecere a frontierei Bruzghi-Kuznica, de la granița dintre Belarus și Polonia, informează CNN.

Migranții - care provin din Orientul Mijlociu (Irak sau Siria) ori Asia (Afganistan)- sunt nevoiți să taie lemne și să facă focuri în pădurile din zonă pentru a se putea încălzi.

Puțini dintre migranți se bucură de „luxul” unui cort. Cei mai mulți încearcă să doarmă în adăposturi rudimentare, improvizate din crengi și tufișuri, blocați în la granița dintre Belarus și Polonia, în cel mai mare dezastru umanitar de la granița UE din ultimii ani, unde mii de oameni se luptă, la propriu, pentru o bucată de pâine, transmite Digi24.

Autoritățile bieloruse estimează că numărul migranților din zona de frontieră va ajunge la 5.000 în următoarele zile.

„Mi-e foame, mi-e foame”, a declarat pentru CNN o tânără migrantă aflată în tabăra improvizată.

Miile de migranți care vor să intre cu forța pe teritoriul polonez au ajuns prizonieri între trupele celor două țări. În fața lor, polonezii nu au de gând să cedeze, iar din spate îi presează trupele lui Lukașenko.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-15

GALERIE MEDIA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE