2024-05-19 06:57

Heirup tovărășesc! În numai opt luni, Vietnamul a vaccinat anti-COVID mai mult de 83% din populația adultă

 |  10:32
Heirup tovărășesc! În numai opt luni, Vietnamul a vaccinat anti-COVID mai mult de 83% din populația adultă

Peste 90 de milioane de doze de vaccinuri COVID-19 au fost administrate până în prezent în Vietnam, conform cifrelor date publicității pe Portalului Național de Vaccinuri COVID-19.

În consecință, din totalul de 90.803.650 de doze, peste 61 de milioane de oameni au primit o doză, în timp ce peste 29 de milioane au primit cele două doze complete, la o populație totală de aproximativ 100 milioane de locuitori. Într-o singură zi, au fost administrate peste 1 milion de doze.

Până acum, rata de acoperire a unei doze în Vietnam a ajuns la peste 83%, iar rata pentru două doze este de peste 40% din populația cu vârsta de 18 ani și peste.

Cea mai recentă piatră de hotar a fost atinsă la opt luni  după ce Vietnamul și-a început oficial campania de vaccinare împotriva COVID-19 la începutul lunii martie, cu prioritate pentru lucrătorii din prima linie.

Treisprezece din cele 63 de provincii și orașe au administrat cel puțin o doză de vaccin la peste 95% din populația cu vârsta de 18 ani și peste.  Douăsprezece localități au atins o rată de acoperire de două doze pentru peste 50% din populația de 18 ani și peste.

În ceea ce privește vaccinurile pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12-17 ani, până în prezent, au fost efectuate inoculări în 7 provincii.

Toate injecțiile sunt sigure și nu au existat cazuri de reacții severe raportate după rapel.

Pînă în prezent, aproximativ 850.000 de doze au fost administrate copiilor.

Unele localități precum HCM City au propus vaccinarea copiilor sub 12 ani. Cu toate acestea, experții au recomandat ca un astfel de program să fie luat în considerare cu atenție.

Potrivit ministrului adjunct al Sănătății, Trần Văn Thuấn, rezultatele obținute în vaccinarea împotriva COVID-19 au fost foarte încurajatoare, totuși, au existat multe obstacole și inadvertențe în organizare precum și-n acuratețea datelor privind injecția și actualizările rezultatelor injectării.

Pentru a asigura o mai mare eficiență a implementării vaccinării, Ministerul Sănătății a propus Ministerului Securității Publice și Ministerului Informațiilor și Comunicațiilor să coordoneze îndeaproape și să asiste Ministerul Sănătății în aplicarea tehnologiei informației în vaccinare.

Comitetele populare ale provinciilor și orașelor au fost rugate să instruiască departamentele de sănătate, informații și comunicații și poliția locală pentru a crește efectivă rata de vaccinare.

Ministerul Informațiilor și Comunicațiilor a fost responsabil pentru conectarea și partajarea datelor de vaccinare pe Platforma de management al imunizării COVID-19 pentru a asigura informații sigure și în conformitate cu legea.

Autentificarea informațiilor s-a bazat pe principiul că Ministerul Sănătății autentifică informațiile privind vaccinările, în timp ce Ministerul Securității Publice autentifică informațiile privind identificarea personală.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE