2024-04-26 15:53

Guvernul condus de Dorin Recean a fost ÎNVESTIT. Mesajul președintelui Maia Sandu

 |  18:02
Guvernul condus de Dorin Recean a fost ÎNVESTIT. Mesajul președintelui Maia Sandu

La Chișinău, premierul desemnat Dorin Recean și-a format echipa, a finalizat programul de guvernare și a mers în plenul Parlamentului unde a primit votul de învestitură. Majoritatea miniștrilor din fostul guvern Gavrilița se regăsesc și în actualul cabinet.

În echipa lui Dorin Recean se regăsesc mai mulţi miniştri din guvernul Nataliei Gavriliţă, cu excepţia a patru nume noi. Este vorba de Veronica Sireţeanu, care a fost propusă la şefia Ministerului Finanţelor, Veronica Mihailov-Moraru înaintată la conducerea Ministerului Justiţie şi Lilia Dabija, care ar urma să conducă Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale.

Totodată, în noul guvern va fi creat un nou minister, cel al Energiei. La conducerea acestuia este propus Victor Parlicov, expert în sectorul energetic.

În discursul său în Parlament, premierul desemnat Dorin Recean a spus că ”obiectivul planului de guvernare este să împlementăm viziunea de dezvoltare a președintei Maia Sandu. Prioritatea mea este să introducem eficiență și ordine în instituțiile guvernamentale. Toate serviciile publice să fie eficiente, să fie cât mai aproape de cetățeni”

Așteptările oamenilor față de noul Guvern și față de stat în general sunt foarte mari, a declarat șefa statului Maia Sandu, după depunerea jurământului de către membrii noului Executiv condus de Dorin Recean. Președinta Republicii Moldova a declarat că Sarcina noului Guvern este să ofere siguranță cetățenilor.

„Responsabilitatea noastră este să protejăm oamenii de crizele care ne afectează țara dar și să învestim în viitor. Sarcina noului Guvern este să ofere siguranță cetățenilor și să pună Republica Moldova pe un făgaș de reconstrucție și dezvoltare în pofida crizelor. Proiectul nostru de dezvoltare este aderarea la Uniunea Europeană, doar așa ne putem păstra și consolida democrația, putem să accelerăm creșterea economică și să ridicăm nivelul de trai al oamenilor”, potrivit Radiochisinau.md.

Șefa statului a accentuat necesitatea consolidării securității țării din cauza războiului din Ucraina, care potrivit ei, comportă riscuri și pentru noi.

„Amenințările la adresa țării noastre rămân ridicate. Tentativele de destabilizare sunt o realitate și pentru instituțiile noastre reprezintă o adevărată provocare. Am încredere că vom menține pacea și ordinea în țara noastră”.

Reforma justiției trebuie accelerată, indiferent câte blocaje vor fi, iar reconstrucția localităților trebuie continuate, a mai menționat președinta.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-16

In legatura cu acest articol...

Resturi de RACHETĂ s-au descoperit pe un câmp din Republica Moldova




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE