2024-04-26 04:25

GATA cu testarea obligatorie Covid pentru călătorii care vin din China

 |  20:45
GATA cu testarea obligatorie Covid pentru călătorii care vin din China

Țările UE au convenit să elimine treptat, până la sfârșitul lunii, testarea COVID-19 înainte de plecare pentru călătorii din China.

Luna trecută, când China și-a redeschis frontierele și a relaxat politicile stricte de tip "zero-COVID", UE nu a reușit inițial să ajungă la un acord asupra unei abordări unitare față de turiștii care sosesc în țară.

Pe măsură ce au crescut îngrijorările cu privire la presupusa lipsă de transparență a Chinei în ceea ce privește raportarea cazurilor de COVID, unele țări și-au sporit cerințele de intrare pentru a preveni răspândirea acestuia, iar UE a recomandat introducerea testelor pentru a intra în țară.

Italia a fost una dintre primele țări europene care a înăsprit restricțiile, ordonând efectuare de teste antigen COVID-19 pentru toți călătorii veniți din China - și a fost una dintre primele țări care a redus aceste restricții la sfârșitul lunii ianuarie. Spania a introdus curând propriile cerințe de testare, urmată de Franța, Suedia, Țările de Jos, Belgia și Cipru.

O declarație publicată joi de președinția suedeză a confirmat că statele membre ale UE și țările din Spațiul Schengen au convenit în mod colectiv să renunțe la testarea înainte de îmbarcare începând cu sfârșitul lunii februarie.

Testarea aleatorie a călătorilor din China va fi efectuată până la jumătatea lunii martie, când va fi, de asemenea, abandonată.

La 8 ianuarie, China a eliminat cerința de carantină pentru călătorii care intră în țară. Este în continuare necesar un test PCR negativ efectuat în termen de 48 de ore de la sosire. Rezultatele trebuie să fie prezentate pe un formular de declarație de sănătate prin intermediul site-ului web al frontierelor din China.

Pasagerilor care prezintă simptome de febră li se poate cere să efectueze un test antigen la sosirea în China. Cei care au un rezultat pozitiv vor fi lăsați să se izoleze dacă simptomele sunt ușoare sau li se va recomanda să se prezinte la o instituție medicală pentru diagnostic și tratament dacă simptomele sunt mai severe.

Acesta este un pas important în direcția relaxării restricțiilor la frontierele sale, care au fost în mare parte închise din 2020. Regulile s-au relaxat treptat în ultimele săptămâni pentru a facilita atât călătoriile interne, cât și cele internaționale.

Pentru a intra în Hong Kong, trebuie să furnizați un test rapid de antigen negativ efectuat cu cel mult 24 de ore înainte de plecare sau un test PCR negativ cu cel mult 48 de ore înainte. Testarea la sosire este recomandată, dar nu este impusă. Dacă rezultatul testului pentru COVID-19 este pozitiv, nu mai este necesară izolarea.

Începând cu 6 februarie, pasagerii nu mai trebuie să prezinte dovada de vaccinare pentru a intra în Hong Kong. De asemenea, nu mai trebuie să facă teste sau să intre în carantină atunci când călătoresc între Hong Kong și China.

Sursa: Euronews


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE