2020-10-21 21:34

FURTUNĂ tropicală în Grecia. Urmează COD ROȘU și precipitații de 300 litri/mp / ZONELE AFECTATE

 |  16:28
FURTUNĂ tropicală în Grecia. Urmează COD ROȘU și precipitații de 300 litri/mp / ZONELE AFECTATE

Turistii romani prezenti in Grecia sau care planuiesc vacante in Grecia in perioada urmatoare sunt avertizati ca Grecia va fi lovită de fenomene meteo extreme. Primele zone afectate vor fi cele din centrul și sudul țării, unde furtunile vor ajunge joi după-amiază.

Ministrul adjunct grec pentru Protecția Civilă, Nikos Hardalias, a convocat miercuri o reuniune extraordinară cu responsabilii pentru managementul situațiilor de criză după anunțul de urgență făcut de Serviciul Național Meteorologic, relatează presa de la Atena.

Astfel, de joi după-amiază sunt așteptate vânturi cu rafale de peste 150 km/h și cantități de precipitații de peste 300 de litri pe metrul pătrat în insulele Ionice și în vestul regiunii Peloponez.

Vineri, furtunile se vor extinde în Sterea (inclusiv în Attica) și Evia. Către seară, vremea extremă va afecta Cicladele iar în Peloponez și în estul țării fenomenele se vor manifesta cu o intentsitate deosebită.

Sâmăbătă, arii extinse ale teritoriului grec vor suporta dezlănțuirea naturii, între acestea numărându-se zonele estice din Peloponez și Sterea și, posibil, Creta. Intensitatea furtunilor va scădea în a doua parte a zilei.

Autoritățile i-au avertizat deja pe localnici să se adăpostească și să evite vecinătatea torenților și a cursurilor de apă, atât în perioada în care se manifestă furtunile puternice cât și în următoarele câteva ore.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE