2024-04-26 06:19

Franța: O petrecere cu 2500 de persoane începută de Anul Nou a fost oprită sâmbătă. Autoritățile, nevoite să ia măsuri drastice

 |  17:00
Franța: O petrecere cu 2500 de persoane începută de Anul Nou a fost oprită sâmbătă.  Autoritățile, nevoite să ia măsuri drastice

Sute de poliţişti au pus capăt sâmbătă unei petreceri rave ilegale din nord-vestul Franţei care se prelungea din ultima zi a anului trecut, sfidând interdicţia de circulaţie pe timp de noapte şi mai multe restricţii anti-COVID privind reuniunile mari, informează Reuters.

Oamenii au organizat petrecerea ilegală în Lieuron, în apropiere de Rennes (Bretania), după ce au avut loc altercaţii cu poliţia, au transmis autorităţile locale. Mulţi încă se aflau la faţa locului, vineri, când perimetrul a fost izolat.

Acolo se află persoane din diverse părţi ale Franţei, dar şi din Marea Britanie şi Spania, a spus poliţia.

În confruntările violente cu poliţia, cel puţin trei agenţi au fost răniţi. Petrecăreţii au incendiat una dintre maşinile proprii şi au aruncat cu sticle şi pietre, au transmis autorităţile.

 Mai mulţi oameni au dormit în maşini înainte de a reveni la petrecere, a scris Le Monde.

Unii dintre ei au spus că vor să rămână aici până duminică, în timp ce alţii speră să petreacă până marţi.

Un participant a declarat pentru Le Monde că petrecerea a fost „foarte bine organizată”, cu standuri pentru mâncare amenajate.

Vineri seară, ministru francez de Interne, Gérald Darmanin, a organizat o întâlnire de urgenţă pentru a discuta problema.

El a spus că toate căile de acces pentru vehicule au fost blocate şi că peste 200 de oameni au primit avertismente verbale din partea poliţiei.

Sâmbătă dimineaţă, mai mulţi oameni au început să părăsească zona.

În jur de 800 dintre participanţii la petrecere au fost sancţionaţi pentru participarea la petrecerea ilegală, pentru că au încălcat interdicţia de circulaţie şi nu au purtat măşti, în timp ce restul au primit avertismente în primul rând pentru utilizarea de droguri ilegale.

De asemenea, au fost efectuate cinci arestări, iar echipamentul de sunet şi lumină a fost confiscat, a adăugat el.

Procurorii din Rennes au deschis o anchetă pentru organizarea ilegală a unui eveniment muzical şi comiterea de violenţe împotriva unor persoane ale autorităţii publice, a menţionat prefectura, în timp ce autorităţile locale sanitare i-au îndemnat pe petrecăreţi să se autoizoleze timp de şapte zile.

Astfel de adunări sunt interzise în Franţa pentru a preveni răspândirea de Covid-19, iar o restricţie de mobilitate (care începe la ora 20:00 şi se încheie la ora 06:00) este aplicată pe tot teritoriul ţării. Ea nu a fost ridicată nici pentru noaptea de Anul Nou.

Franţa a înregistrat până în prezent peste 2,6 milioane de cazuri de Covid-19 şi mai mult de 64.800 de decese asociate.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE