2024-05-03 22:44

Franța declanșează o campanie masivă de vaccinare GRATUITĂ împotriva HPV

 |  18:06
Franța declanșează o campanie masivă de vaccinare GRATUITĂ împotriva HPV

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat declanșarea unei campanii masive de vaccinare gratuită în colegii, destinată elevilor din clasa a cincea, cu scopul eradicării virusului papiloma, care cauzeză peste 6.000 de cazuri de cancer anual în Franța, potrivit News.ro.

În prezent, acest vaccin este recomandat fetelor şi băieţilor cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani.

”Vom generaliza, începând din următorul an şcolar, (vaccinarea) elevilor de clasa a cincea. Acest lucru permite evitarea multor cancere”, a anunţat şeful statului francez, la o întâlnire cu elevi, la un colegiu din Jarnac, în departamentul Charente (sud-vest). Șeful statului acest anunţ cu patru zile înainte de Ziua Mondială a sensibilizării pe tema bolilor cauzate de virusul papiloma uman (HPV).

Extrem de frecvente, aceste infecţii sunt de cele mai multe ori benigne, însă ele pot persista şi conduce la un cancer. În Franţa, HPV este responsabil de 2.900 de cancere de col uterin şi peste 1.000 de morţi pe an, 1.500 de cancere ORL, 1.500 de cancere ale anusului, 200 de cancere ale vulvei sau vaginului şi 100 de cancere ale penisului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE