2024-05-03 22:26

Franța dă în clocot! Mii de oameni au ieșit în stradă pentru SALARII mai mari, la Paris

 |  22:16
Franța dă în clocot! Mii de oameni au ieșit în stradă pentru SALARII mai mari, la Paris

Mii de sindicaliști au ieșit pe străzile Parisului pentru a cere salarii mai mari, pe fondul inflației în creștere. Marșul a coincis cu mai multe greve la nivel național, precum cea a lucrătorilor din domeniul feroviar, dar și ale altor angajați din sectorul public.

Protestele și grevele au provocat perturbări majore pentru navetiștii din capitala franceză. Nemulțumirea angajaților este în creștere în Franța, dar și în întreaga Europă, iar cei care protestează spun că nu mai reușesc să-și acopere cheltuielile.

„Ceea ce vrem să facem astăzi este să ne implicăm în dezbaterea pentru a obține creșteri salariale la RATP (operatorul public de transport n.r.) și în general în Franța. Având în vedere inflația, avem nevoie de salarii mai mari. Noi am cerut acest lucru. Nu suntem auziți nici de guvern, nici de companiile sau angajatorii noștri”, a declarat Jacques Eliez, membru a sindicatului CGT, transmite Euronews Romania.

Membrii sindicatului național al studenților francezi au participat la protest alături de sindicaliști.

„Credem că cea mai bună soluție este mărirea salariilor și finanțarea tuturor serviciilor publice prin impozitarea celor cu venituri mari. Asta este ceea ce ce cerem”, a explicat Victor Mendez, președinte al Uniunii Naționale a Studenților din Franța.

Credem că cea mai bună soluție este mărirea salariilor și finanțarea tuturor serviciilor publice prin impozitarea celor cu venituri mari. Asta este ceea ce ce cerem.

Luna trecută, o grevă a personalului din rafinării a provocat o penurie de combustibil la nivel național în Franța, care a avut un impact negativ asupra economiei. Guvernul francez a intervenit atunci pentru a le impune angajaților să se întoarcă la lucru.

În ultimele luni, Europa s-a confruntat cu o serie de proteste și greve din cauza inflației în creștere. Asistentele medicale, piloții, lucrătorii poștali, personalul feroviar și alți angajați din sectorul public au întrerupt lucrul, cerând salarii care să țină pasul cu inflația, pe fondul creșterii prețurilor la energie și alimente.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-11

In legatura cu acest articol...

Președintele Iohannis cere mai multă IMPLICARE internațională în problemele legate energie și alimente

Economia UE întră în RECESIUNE. Anunțul Comisiei Europene




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE