2024-04-26 12:40

UPDATE. Un deces și mai multe persoane rănite și dispărute după o EXPLOZIE devastatoare într-un parc industrial din Leverkusen

 |  14:58
UPDATE. Un deces și mai multe persoane rănite și dispărute după o EXPLOZIE devastatoare într-un parc industrial din Leverkusen

O puternică explozie a zguduit marţi după-amiază un parc industrial din oraşul german Leverkusen, în vestul ţării, provocând o importantă degajare de fum.

UPDATE 20.34. Explozia s-a soldat cu un mort, patru dispăruţi şi treizeci şi unu de răniţi, dintre care cinci grav, potrivit ultimului bilanţ furnizat de autorităţi.

UPDATE 15.14. Una dintre persoanele date dispărute a fost găsită decedată. Printre răniți se numără inclusiv două persoane aflate în stare gravă.

Evenimentul a fost clasificat în categoria 'pericol extrem' de către aplicaţia naţională de alertă la catastrofe, scrie Agerpres. Explozia s-a produs într-o zonă unde erau incinerate deşeuri.

'Dintr-un motiv încă necunoscut, o explozie s-a produs la Chempark din Leverkusen', anunţa un mesaj postat pe contul de Twitter al operatorului acestui parc de companii chimice, care se prezintă drept una din cele mai mari din Europa în acest sector.

'Locuitorii au fost rugaţi să intre în încăperi închise şi să ţină uşile şi ferestrele închise', adaugă mesajul citat de AFP, precizând că o intervenţie a pompierilor este în desfăşurare.

Poliţia din Koln a transmis pe contul de Twitter că există 'pagube importante' şi că mai multe porţiuni de autostradă au fost închise.

Peste 30 de companii chimice sunt prezente la Chempark din Leverkusen, printre care Covestro, Bayer, Lanxess şi Arlanxeo.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE