2023-06-02 05:40

DISPERARE LA KREMLIN. Putin a adoptat legea care elimină limita de vârstă pentru înrolarea în armată

 |  15:45
DISPERARE LA KREMLIN. Putin a adoptat legea care elimină limita de vârstă pentru înrolarea în armată

Parlamentul rus a adoptat miercuri legea care elimină limita de vârstă pentru înrolarea în armată, în plină ofensivă a trupelor ruse în Ucraina

Cetăţenii ruşi puteau semna până acum un prim contract cu armata între vârsta de 18 şi 40 de ani, iar cei străini între 18 şi 30 de ani.

De acum înainte se va putea înrola în armată orice persoană voluntară care nu a atins vârsta de pensionare, stabilită în prezent în Rusia la 61 de ani şi jumătate pentru bărbaţi.

Decizia vine după pierderile grele de soldați şi echipamente suferite de armata rusă în invazia lansată împotriva Ucrainei pe 24 februarie. Marea Britanie susţine că Rusia a pierdut în acest război circa 15.000 de soldaţi, un bilanţ comparabil cu cel al pierderilor armatei sovietice în cei 10 ani de război în Afganistan.

Rusia a lansat în aprilie campania de recrutare de primăvară, cu obiectivul de a recruta circa 134.500 de militari în termen care să-şi satisfacă serviciul militar, dar Ministerul rus al Apărării a promis că recruţii nu vor fi trimişi pe front în Ucraina.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE