2024-05-04 00:41

"DEZASTRU de proporții biblice" în Creta. Cum arată insula grecească după o ploaie torențială

 |  12:06
"DEZASTRU de proporții biblice" în Creta. Cum arată insula grecească după o ploaie torențială

Ploile torențiale, urmate de inundații de amploare, au făcut prăpăd în Insula Creta. Un bărbat a murit înecat, iar alte câteva persoane au fost date dispărute. Autoritățile au descris situația ca fiind un "dezastru de proporții biblice", care a luat pe toată lumea prin surprindere.

Imaginile filmate de localnici arată amploarea dezastrului într-un loc care până recent era plin de turiști.

Stavros Arnaoutakis, guvernatorul insulei Creta: „Într-o perioadă foarte scurtă, a căzut o cantitate mare de apă."

Într-o singură oră, au fost aproape 500 de apeluri la serviciul de urgență.

Giannis Artopios, Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Pompieri: „Inundații majore au avut loc în regiunile Heraklion și Lasithi, din Creta. Gravitatea fenomenului la nivel local a depășit orice prognoză meteorologică."

Cele mai multe pagube sunt în Agia Pelagia, o stațiune din nordul insulei. Torenții au măturat totul în cale. În unele locuri, apele învolburate au atins chiar și trei metri. Mai multe mașini au ajuns în mare, altele au fost aruncate de forţa puhoaielor pe garduri, potrivit stirileprotv.ro.

Menelaos Mpokeas, primarul din Malevizi: „E o tragedie. E un peisaj sfâșietor. Avem de-a face cu o catastrofă biblică. Suntem îndurerați. Aceste inundații sunt cele mai grave dintre toate care s-au mai întâmplat."

Din nord, vremea rea s-a mutat spre estul insulei Creta, unde în doar câteva ore a căzut o treime din cantitatea de precipitații înregistrată, de obicei, intr-un an.

Potrivit meteorologilor eleni, și duminică se anunță o zi dificilă, cu vreme rea atât în Creta, cât și în insulele din jur, inclusiv în Rodos.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE