2024-05-09 01:29

Decizie ISTORICĂ: Camera Reprezentanților l-a pus sub ACUZARE pe Donald Trump pentru instigare la resurecție

 |  23:33
Decizie ISTORICĂ: Camera Reprezentanților l-a pus sub ACUZARE pe Donald Trump pentru instigare la resurecție

Pentru prima oară în istoria Statelor Unite ale Americii, s-a declanșat procedura de punere sub acuzare a unui președinte. Camera Reprezentanților a votat pentru acuzarea lui Donald Trump pentru instigare la resurecție. Urmează votul din Senat.

Potrivit democraților, argumentele pentru acuzarea lui Donald Trump sunt evidente: în urmă cu o săptămână,  președintele a ținut un discurs incendiar, iar ulterior unii dintre susținătorii săi au mers la Congres și au lansat un atac, notează BBC.

De partea lor, republicanii spun că punerea sub acuzare a lui Trump cu doar o săptămână înainte de sfârșitul mandatului prezidențial, este inutilă și provoacă dezbinare.

Până acum, șase republicani din Camera Reprezentanților au anunțat că vor vota pentru punerea sub acuzare a lui Trump.

Pe de altă parte, Biroul lui Mitch McConnell, liderul republican din Senat, a anunțat că în cazul unui vot în Camera Reprezentanților pentru inculparea lui Trump, în Senat nu va avea loc nicio dezzbatere înaintea datei de 19 ianuarie, atunci când începe sesiunea Camerei superioare a Congresului SUA. Președintele ales, Joe Biden, va depune jurământul pe 20 ianuarie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-13

In legatura cu acest articol...

IMAGINILE ZILEI: Cum au fost surprinși militarii americani în timpul votării DEMITERII lui Trump




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE