2024-04-26 21:50

Cutremur de 6,2 grade în insula indoneziană Sulawesi - cel puțin 7 morți

 |  09:25
Cutremur de 6,2 grade în insula indoneziană Sulawesi - cel puțin 7 morți

În zorii zilei de 15 ianuarie un cutremur cu magnitudinea 6,2 pe Richter a zguduit insula indoneziană Sulawesi, ucigând cel puțin 7 persoane și rănind sute de oameni iar zeci de clădiri au fost grav avariate. Centrul cutremurului a fost situat la aproximativ 6 km nord-est de orașul Majene de pe insula Sulawesi.

Conform informațiilor preliminare furnizate de agenția indoneziană de tratare a dezastrelor, cutremurul a ucis 4 persoane și a rănit 637 de persoane în Majene. În provincia Mamuju din apropiere, alte 3 persoane au fost ucise și aproximativ 20 au fost rănite.

Mii de oameni au fugit din casele lor în căutare de siguranță  când cutremurul s-a produs, lăsând cel puțin 60 de locuințe avariate.

Un videoclip distribuit pe rețelele de socializare  arată cum oamenii merg pe o motocicletă iar un copil este blocat sub dărâmături, în timp ce locuitorii încearcă să îndepărteze resturile cu mâinile goale.

Situată pe inelul de foc din Oceanul Pacific, Indonezia este lovită adesea de cutremure. În 2018, un puternic cutremur și tsunami a lovit  orașul Palu din Sulawesi, lăsând în urmă peste 4.300 de oameni morți sau dispăruți.

 

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE