2024-05-06 14:35

Criză majoră de ZAHĂR în Rusia. Autoritățile neagă

 |  15:48
Criză majoră de ZAHĂR în Rusia. Autoritățile neagă

Autoritățile ruse și-au avertizat luni cetățenii să nu cumpere prea mult cantități mari de zahăr, pentru că sunt stocuri suficiente pentru a face față cererii interne, în ciuda sancțiunilor drastice impuse de Occident din cauza invadării Ucrainei.

„La fel ca în 2020, la startul pandemiei, vreau să îi asigur pe oameni: suntem pe deplin autonomi în ceea ce privește zahărul. Nu există niciun motiv să cumpărați aceste produse din panică. Există suficient pentru toată lumea. Cumpăratul din panică doar destabilizează rețeaua de producție”, a declarant vice-prim-ministrul Viktoria Abramcenk, citată de HotNews.ro.

Unele regiuni ruse au raportat lipsuri de zahăr situație pe care guvernul a catalogat-o „nejustificată” și a pus-o pe seama rușilor care au cumpărat din panică.

Moscova a interzis exporturile de zahăr până pe 31 august și a eliminat taxele vamale pentru importurile de zahăr și zahăr brut.

Prețurile alimentelor au început din nou să crească puternic în Rusia după lansarea „operațiunii militare speciale” de către președintele Vladimir Putin în Ucraina, în contextul în care țara se confrunta deja cu un nivel record al inflației încă de anul trecut.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE