2024-05-06 23:05

Criza gazului în Europa: Italia se pregătește de tăieri, RAȚIONALIZĂRI și economii

 |  23:11
Criza gazului în Europa: Italia se pregătește de tăieri, RAȚIONALIZĂRI și economii

Italia se pregătește pentru ce e mai rău! Odată cu închiderea gazoductului Nord Stream 1, teama că robinetul cu gaze rusești s-ar putea opri complet devine tot mai mare, context în care guvernul italian pregătește de urgență pentru austeritate, iar compania italiană de profil face calcule cu privire la posibile economii, relatează portalul italian First Online.

Conducta Nord Stream 1, care leagă Rusia de Germania prin Marea Baltică, a fost închisă pentru lucrări de întreținere, iar guvernul italian pregătește un plan de urgență pentru eventualitatea în care se va ajunge la o oprire totală a fluxului de gaz rusesc.

Inițiativele variază de la raționalizarea încălzirii, a aerului condiționat și iluminatului, până la reguli noi pentru cele mai „energofage industrii”.

Ce măsuri s-ar putea lua:

- Tăierile de gaze și raționalizarea sunt principalele măsuri prevăzute de guvernul italian – reducerea cu 2 grade a temperaturii radiatoarelor și restricții privind orele de funcționare în locuințe;

- Stingerea iluminatului în cazuri de extremă dificultate;

- Reducerea iluminatului stradal în orașe și muzee cu până la 40 %;

- Închiderea anticipată a birourilor publice;

- Reducerea încălzirii la 19 grade în birourile publice;

- Închiderea anticipată a localurilor private (la ora 23.00);

- Închiderea anticipată a magazinelor (la ora 19.00);

- Reducerea consumului de gaze și de energie electrică pentru întreprinderile neesențiale

- Creșterea utilizării energiei din cărbune

- Creșterea extracției de gaze de pe platforme prin forare.

Este vorba despre măsuri extreme care ar urma să fie implementate doar în caz de urgență. Chiar dacă Rusia a redus livrările către Italia cu o treime față de media ultimelor zile, alarma energetică este momentan la primul nivel.

Având în vedere creșterea bruscă a prețurilor la electricitate și gaze, Enea a prezentat un studiu pentru a atenua cheltuielile cu facturile, dar și pentru a face față urgenței la gaze și eventualelor reduceri și raționalizări.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE