2021-01-24 20:27

COVID. Marea Britanie aprobă săptămâna viitoare vaccinul Pfizer-BioNTech și va începe imediat imunizarea populației

 |  10:47
COVID. Marea Britanie aprobă săptămâna viitoare vaccinul Pfizer-BioNTech și va începe imediat imunizarea populației

Marea Britanie va aproba săptămâna viitoare vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech. Apoi, livrările vor începe în doar câteva ore de la autorizarea acestuia, scrie News.ro. Primele imunizări cu vaccinul creat de Pfizer şi BioNTech vor avea loc începând cu 7 decembrie.

Marea Britanie a solicitat pe 20 noiembrie autorităţii sale de reglementare medicală, Agenţia de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale (MHRA), să evalueze adecvarea vaccinului Pfizer-BioNTech pentru Covid-19, acesta fiind primul pas pentru  distribuirea acestuia în afara Statelor Unite.

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze din acest vaccin, care s-a dovedit a avea o eficacitate de 95% în prevenirea răspândirii virusului care a ucis peste 1,4 milioane de oameni la nivel global.

Guvernul a cerut vineri autorităţii de reglementare să evalueze vaccinul pentru Covid-19 al AstraZeneca, pentru o posibilă autorizare. Executivul de la Londra a contractat 100 de milioane de doze de vaccin dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford şi a vizat ca acesta să fie distribuit înainte de Crăciun.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE