2024-05-05 17:46

Coronavirus: China va vaccina 50 de milioane de persoane până la Anul Nou Chinezesc

 |  00:34
Coronavirus: China va vaccina 50 de milioane de persoane până la Anul Nou Chinezesc

În fiecare lună, milioane de oameni din grupurile considerate cu prioritate ridicată se așteaptă să primească vaccinul anti-Covid înainte de sezonul de vacanță dar și pentru a preveni răspândirea focarelor. Ministerul Sănătății din China a hotărât că lucrătorii din domeniul sănătății și poliția vor fi printre primii la rând la vaccinare. Guvernul de la Beijing apreciază că va vaccina 50 de milioane de oameni împotriva coronavirusului înainte de începerea vârfului Anul Nou chinezesc, din data de 11 februarie.

Oficialii din centrele de control și prevenire a bolilor din toată țara au fost chemați recent la o ședință de instruire televizată, pentru a fi instruiți pentru inocularile în masă a vaccinului în grupurile cu prioritate ridicată.

Beijingul intenționează să distribuie 100 de milioane de doze de vaccinuri inactivate cu două doze fabricate de firmele chineze Sinopharm și Sinovac, potrivit unui specialist în sănătate. El a refuzat să ofere mai multe date deoarece detaliile întâlnirii nu au fost făcute publice de către guvern. Oficialilor li s-a spus că primele 50 de milioane de doze ar trebui finalizate până pe 15 ianuarie și a doua până pe 5 februarie.  Campania de masă își propune să reducă riscurile de răspândire a bolii în timpul sărbătorii anuale de o săptămână, care începe pe 11 februarie.

Anul Nou Chinezesc este un sezon cu risc ridicat pentru răspândirea bolilor infecțioase în China. În 2003, sindromul respirator acut sever, sau Sars, s-a răspândit în diferite părți ale țării, în timp ce sute de milioane de oameni se îndreptau spre casă pentru sărbătoarea națională. Anul trecut, autoritățile au închis Wuhan în centrul Chinei pentru a preveni o răspândire similară.

În cadrul sesiunii de instruire de miercuri, oficialii au fost informați cu privire la problemele logistice, cum ar fi locurile, transportul și înregistrarea. De asemenea, au fost învățați cum să identifice, să urmărească, să înregistreze și să trateze simptomele adverse de inoculare.  Cei clasificați cu prioritate ridicată sunt lucrătorii din domeniul sănătății, ofițerii de poliție, pompierii, ofițerii vamali, manipulatorii de marfă, lucrătorii din transporturi și logistică, oficialii de control la frontieră, personalul căminelor de îngrijire medicală, lucrătorii în pompe funebre, lucrătorii de la salubritate și lucrătorii de distribuție a utilităților. Acestea includ, de asemenea, persoane care trebuie să călătorească în străinătate pentru a lucra sau pentru a studia.

Un număr mare de centre provinciale de combatere a bolilor au făcut deja comenzi pentru vaccinuri, inclusiv cele din Sichuan și Jiangsu, care plătesc 200 de yuani (30,60 USD) pe doză, conform notificărilor online.

Sichuan Daily a raportat săptămâna trecută că 2 milioane de oameni din provincie vor fi vaccinați înainte de sfârșitul anului.

Nu se așteaptă ca vaccinările pentru publicul larg să înceapă până după Anul Nou Chinezesc.

Trei vaccinuri fabricate de către cele două companii chineze au primit în urmă cu câteva luni o autorizație de utilizare de urgență.

Publicarea datelor de eficacitate a vaccinului a determinat peste 100 de țări să fie interesate în achiziționarea vaccinului.

Deja autoritățile de reglementare din Emiratele Arabe Unite au aprobat săptămâna trecută un vaccin Sinopharm, spunând că a avut 86% eficacitate.

În Peru, autoritățile de reglementare au dat undă verde de curând vaccinului pentru ca Sinopharm să reia studiile după ce fuseseră oprite, din cauza unui eveniment advers. În Brazilia, unde vaccinurile Sinovac se află în faza finală a studiilor, guvernatorul din Sao Paulo, Joao Doria, a declarat că autoritățile vor publica datele privind eficacitatea cât mai curând.

Wang Junzhi, șef adjunct al unui grup de lucru pentru dezvoltarea vaccinurilor din cadrul Consiliului de Stat, a declarat la începutul acestei luni că China intenționează să fabrice un număr de 600 milioane doze de vaccin înainte de sfârșitul anului 2020.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-19



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE