2024-05-04 06:11

China critică sancțiunile occidentului împotriva Rusiei: Sancțiunile nu pot rezolva problemele

 |  23:00
China critică sancțiunile occidentului împotriva Rusiei: Sancțiunile nu pot rezolva problemele

China a descris sancțiunile occidentale împotriva Rusiei drept „din ce în ce mai scandaloase”.

Vorbind la un forum de securitate de la Beijing, viceministrul de externe Le Yucheng a declarat: „Sancțiunile împotriva Rusiei devin din ce în ce mai scandaloase”. El a adăugat că cetățenii ruși sunt privați de bunuri de peste mări „fără motiv”, potrivit Sky News.

„Istoria a demonstrat în repetate rânduri că sancțiunile nu pot rezolva problemele. Sancțiunile vor dăuna doar oamenilor obișnuiți, vor afecta sistemul economic și financiar... și vor înrăutăți economia globală”, a susținut oficialul chinez.

Le Yucheng a recunoscut, de asemenea, teama Moscovei de NATO, spunând că alianța nu ar trebui să se extindă mai departe spre est, forțând Rusia „în colț”.

China este singura țară importantă care nu a criticat invadarea Ucrainei de către Rusia. Nici măcar nu folosește cuvântul „invazie”. Totuși, și-a exprimat îngrijorarea profundă cu privire la război și s-a opus sancțiunilor.

„Această urmărire a securității absolute (de către NATO) duce tocmai la non-securitate absolută”, a spus Le. „Consecințele forțării unei puteri majore, în special a unei puteri nucleare, într-un colț sunt și mai de neimaginat”, a mai precizat oficialul chinez.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-19



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE