2024-05-04 06:48

Cazurile de gripă din spitalele americane, la cel mai înalt nivel din ultimii 10 ani; peste 730 de morți în acest an

 |  19:04
Cazurile de gripă din spitalele americane, la cel mai înalt nivel din ultimii 10 ani; peste 730 de morți în acest an

Cazurile de gripă în spitale din SUA au atins cea mai mare rată din ultimul deceniu, în timp ce vaccinările scad, spun oficialii americani citaţi de BBC, informează News.ro.

Experţii din domeniul sănătăţii sunt îngrijoraţi că o aşa-numită triplă epidemie de gripă, virusul sinciţial respirator (VSR) şi coronavirusul ar putea inunda spitalele în această iarnă. 

Cel puţin 730 de persoane au murit din cauza gripei în acest an, potrivit Centrelor pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC). În timp ce persoanele în vârstă sunt cel mai vulnerabil grup de vârstă, cel puţin patru copii se numără printre cei decedaţi. 

Datele CDC arată că au fost înregistrate cel puţin 1,6 milioane de cazuri de gripă în total, iar aproximativ 13.000 de persoane au fost transportate la spital. 

Gravitatea acestui sezon nu a mai fost egalată în acest moment al anului de la pandemia de gripă porcină H1N1 care a lovit SUA în 2009. 

"Nu există nicio îndoială că ne vom confrunta cu unele provocări în această iarnă", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Dawn O'Connell, secretarul adjunct al Departamentului american al Sănătăţii şi Serviciilor Umane (HHS) pentru pregătire şi reacţie. 

Sezonul de gripă în SUA atinge de obicei punctul culminant în decembrie şi ianuarie, dar anul acesta a crescut devreme şi rapid. 

Oficialii din domeniul sănătăţii au declarat că pandemia de coronavirus a redus drastic răspândirea gripei şi a altor virusuri respiratorii, aşa că mulţi copii mici le întâlnesc acum pentru prima dată, dar pot avea o imunitate mică sau deloc, au spus oficialii. 

Sosirea timpurie a sezonului gripal a fost agravată de o creştere a internărilor în spital Covid, alimentată de răspândirea diferitelor subvariante Omicron. 

De asemenea, a coincis cu o creştere la nivelul întregii ţări a VSR, o infecţie asemănătoare răcelii care se estimează că face peste 14.000 de victime anual în SUA, mai ales în rândul americanilor în vârstă. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-05



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE