2024-05-07 02:00

Bulgaria RENUNȚĂ la restricțiile asociate certificatului verde

 |  22:42
Bulgaria RENUNȚĂ la restricțiile asociate certificatului verde

Bulgaria intenționează să elimine toate restricțiile asociate certificatului verde începând cu 20 martie, dată de la care acest instrument ar urma să mai fie folosit doar pentru călătoriile în străinătate, au anunțat autoritățile de la Sofia, potrivit Reuters.

Certificatul sanitar – care arată dacă o persoană s-a vaccinat, a fost testată negativ sau a trecut recent prin infecția cu SARS-CoV-2 – a devenit obligatoriu pentru a intra în majoritatea spațiilor publice interioare din Bulgaria în octombrie 2021.

Odată introdusă, măsura a stârnit o serie de proteste în statul cu cea mai mică rată de vaccinare din UE. De altfel, o astfel de manifestație ar urma să aibă loc chiar miercuri.

Numărul cazurilor nou confirmate în Bulgaria, țară cu șapte milioane de locuitori, a tot scăzut în ultimele trei săptămâni. Spre exemplu, luni au fost raportate 1.235 infectări, față de cele peste 12.000 din 26 ianuarie.

„Am reușit să trecem prin valul Omicron fără închideri masive de școli sau afaceri… Prognozele noastre arată că în jurul datei de 20 martie va fi posibil să eliminăm toate restricțiile din țară care sunt asociate certificatului verde”, a declarat premierul bulgar Kiril Petkov.

Guvernul Bulgariei va continua să îi îndemne pe bulgari să se vaccineze, a explicat Petkov, care a precizat că acest certificat va fi în continuare necesar pentru persoanele care doresc să călătorească în alte state UE.

Bulgaria va începe relaxarea restricțiilor pe data de 24 februarie, când centrele comerciale, cinematografele, sălile de fitness și barurile vor putea permite accesul și pentru clienții care nu dețin un certificat verde.

Începând cu data de 5 martie, toți călătorii străini care dețin un certificat verde vor putea intra în Bulgaria – o mișcare menită să dea un nou imbold sectorului turistic de la sud de Dunăre.

Din 20 martie, dacă totul decurge conform planului, certificatul sanitar va mai fi necesar doar pentru a facilita călătoriile în străinătate, a explicat principalul expert sanitar de la Sofia, Angel Kunchev.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-02-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE