2024-05-05 19:29

BREAKING. Rușii anunță că au început a doua fază a “operațiunii speciale” din Ucraina. Reacția lui Zelenski

 |  13:20
BREAKING. Rușii anunță că au început a doua fază a “operațiunii speciale” din Ucraina. Reacția lui Zelenski

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat marţi că următoarea fază a "campaniei militare" a Rusiei în Ucraina a început. Ea va fi concentrată pe "eliberarea completă" a regiunilor proruse Doneţk şi Lugansk, scrie Agerpres.

"Operaţiunea în estul Ucrainei are ca obiectiv, aşa cum s-a anunţat deja, eliberarea completă a republicilor Doneţk şi Lugansk. Această operaţiune va continua, următoarea fază a acestei operaţiuni începe. Şi mi se pare că va fi un moment important al acestei operaţiuni speciale ", a declarat şeful diplomaţiei ruse într-un interviu la postul de televiziune India Today, difuzat de instituţia pe care o conduce.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat și el că armata rusă a început “bătălia pentru Donbas”. “În estul şi sudul ţării noastre, ocupanţii încearcă să atace într-un mod mai dur decât înainte. Ei pun presiune, căutând un punct slab în apărarea statului nostru ca să meargă acolo cu principalele forţe...Este doar o chestiune de timp ca întregul nostru teritoriu să fie eliberat. Se poate spune acum că trupele ruse au început bătălia pentru Donbas, pentru care se pregăteau de mult timp. O foarte mare parte a întregii armate a Rusiei se concentrează acum pe această ofensivă. Indiferent câţi soldaţi ruşi sunt duşi acolo, noi vom lupta. Ne vom apăra. O vom face zilnic. Nu vom renunţa la nimic ce este ucrainean şi nu avem nevoie de ce nu este al nostru”, a spus Zelenski.

 

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-04-19



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE