2024-05-03 03:44

Boris Johnson rămâne în funcție! Premierul a câștigat votul de ÎNCREDERE al parlamentarilor

 |  23:38
Boris Johnson rămâne în funcție! Premierul a câștigat votul de ÎNCREDERE al parlamentarilor

Boris Johnson a câștigat votul de încredere al parlamentarilor britanici conservatori, cu 211 voturi pentru și 148 împotriva rămânerii lui în funcție, potrivit BBC. Toți parlamentarii conservatori au participat la votul de încredere.

Boris Johnson avea nevoie de 180 de voturi ale conservatorilor pentru a rămâne preşedinte al Partidului Conservator şi prim-ministru al Marii Britanii.

Boris Johnson a primit 58,8% din sprijinul Partidului Conservator, iar 41,2% dintre parlamentari au votat împotrivă.

Susţinerea lui Boris Johnson în cadrul Partidului Conservator s-a erodat puternic în ultimele săptămâni. Votul de încredere nu s-a referit doar la petrecerile din pandemie, ci şi la efectele Brexit-ului şi la politicile generale ale Guvernului, afirmă un politician conservator.

„Nu este vorba doar de scandalul referitor la petreceri. Sunt problemele centrale, inclusiv cele în materie de azil şi imigraţie, încălcarea Protocolului Brexit în Irlanda de Nord", a declarat deputatul conservator Jesse Norman.

„Este necesară o nouă conducere a Partidului Conservator, o forţă unificatoare şi pozitivă", a subliniat Norman, denunţând inclusiv "centralizarea puterii" la Downing Street.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE